Pluralismul juridic ca instrument de gestionare a consecintelor politice ale diversitatii. Cazul Maori din Noua Zeelanda/Aotearoa – Andra Camelia CORDOS

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 29 Cordos

PLURALISMUL JURIDIC CA INSTRUMENT DE GESTIONARE A CONSECINTELOR POLITICE ALE DIVERSITATII. CAZUL MAORI DIN NOUA ZEELANDA/AOTEAROA

Andra Camelia CORDOS

LUMEN – Copyright © 2011 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         

PAGINI: 202        

LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-271-8

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPĂRĂ  ÎN ROMÂNIA PRIN: Edituralumen.ro,  emag.ro

CUMPĂRĂ ÎN STRĂINĂTATE PRIN: amazon.com, amazon.de, amazon.fr, amazon.es, amazon.it, amazon.co.uk, amazon.ae

VIZUALIZEAZĂ CARTEA PE Google Books

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Ipoteza de cercetare pe care se bazează lucrarea de faţă poate fi rezumată după cum urmează: pluralismul juridic stimulează egalitatea pentru minorităţile naţionale. În acest context, pluralismul juridic apare ca instrument în gestionarea consecinţelor politice ale diversităţii.

În demersurile noastre vom insista asupra egalităţii prin politici, programe şi legislaţie. Egalitate nu înseamnă identitate, ci mai degrabă se ţine cont de diferenţe şi diversitate pentru asigurarea egalităţii/tratamentului egal pentru minorităţile naţionale. (Autoarea)


Domenii de interes:

  • stiinte politice
  • drept international public
  • pluralism juridic
  • diversitate juridica

CUPRINS


ABSTRACT (pp. 7-8)

PARTEA I (pp. 9-60)

Revizuirea literaturii. Perspective asupra populaţiilor indigene; Clarificarea conceptelor. Cultură. Multiculturalism. Multiculturalitate.

PARTEA A II – A (pp. 61-120) – Pluralismul juridic

Introducere; Perspective teoretice asupra conceptului de pluralism juridic; Teorii ale structurilor sociale juridice pluralistice; Ce este pluralismul juridic?

PARTEA A III – A (pp. 121-186) – Pluralismul juridic şi acomodarea diferenţelor culturale. Cazul Māori din Noua Zeelandă

Introducere; Contextul general. Organizarea socială māori; Tratatul de la Waitangi; Statul şi populaţia māori; Sistemul juridic tradiţional māori – o justiţie a păcii; Viziunea radicală māori asupra sistemului juridic pākehā; Crearea unui sistem juridic unitar în Aotearoa; Tikanga astăzi.

CONCLUZII (pp. 187-194)

BIBLIOGRAFIE (pp. 195-200)

Anexa 1; Distribuţia Teritoriului māori în Noua Zeelandă (by Maori Land Court District).


DESPRE AUTOR


ANDRA CAMELIA CORDOȘ este fondatorul Asociației Go-Free pentru Susținerea Societății Civile și membru al No Hate Speech Movement din România. Este facilitator și este activist pentru drepturile omului, subiect pe care a ținut numeroase workshop-uri, promovând diversitatea și dreptul la opinie. Este editorul revistei Go Free, o publicație care încurajează analiza critică și promovează edicația, voluntariatul, cultura și drepturile umane în rândul comunității din Cluj-Napoca. A studiat Comunicare și Media în cadrul Universității Babeș-Bolyai și are atestat Design Thinking Starter. Principalele sale domenii de intere includ drepturile omului, voluntariatul, dezvoltarea societății civile,  comunuicarea, jurnalismul și diversitatea.

Vezi detalii…

Author: Editura Științifică LUMEN