Perspective semiologice asupra transmodernitatii – Antonio SANDU

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen SANDU Perspective semiologice LUMEN

PERSPECTIVE SEMIOLOGICE ASUPRA TRANSMODERNITATII

Antonio SANDU

LUMEN – Copyright © 2010 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 278          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-270-1

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPARA IN ROMANIA PRIN: Edituralumen.ro, Emag.ro, Elefant.ro, Libraria virtuala LUMEN, Librariaeminescu.ro, Librarie.net, Libris.ro, Oceanus.ro

CUMPARA IN STRAINATATE PRIN: Amazon.com, Amazon.co.uk, Amazon.ca, Amazon.es, Amazon.de, Amazon.it, Mesageria.md, Fr.shopping.rakuten.com

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Volumul Perspective semiologice asupra transmodernitatii se constituie ca o incercare de a identifica radacinile unei paradigme culturale ce capata din ce in ce mai mult dinamism si anvergura: „paradigma holista” sau „paradigma transmoderna”.

Scopul acestei lucrari consta in identificarea modelelor culturale si patternurile cognitive care fac posibila deschiderea comprehensiva asupra paradigmei transmoderne. (Autorul)


Domenii de interes:

  • istorie universala, moderna si contemporana
  • istoriografie
  • istorie sociala, politica si militara
  • memorie colectiva
  • antropologie

CUPRINS


INTRODUCERE (pp. 5-12)

PARTEA I (pp. 13-82) – Transmodernitatea:premise conceptual- metodologice

CAPITOLUL I (pp. 15-34) – Repere definitorii ale limbajului-obiect

Rădăcini filosofico-ştiinţifice ale transmodernităţii; „Cotitura transmodernă”: o paradigmă a timpului prezent.

CAPITOLUL II (pp. 35-82) – Ipostaze ale unei provocări metodologice

Ierarhii ale adevărului ştiinţific; De la viziunea fractalică la recuperarea semio-logică a Universului: spre o Metodologie novatoare.

PARTEA II (pp. 83-158) – Transmodernismul, între ontos şi logos o recuperare analitică

CAPITOLUL III (pp. 85-126) – Viziuni cosmologice în filosofiile orientale

Modele spiritualist-revelatorii; Modele naturaliste; Modele unificatoare:de la tradiţie la transmodernitate.

CAPITOLUL IV (pp. 127-158) – Modele cosmologice ale fizicii moderne: de la relativitate la fizica cuantică

Modele fizice de Univers; Modele filosofico-ştiinţifice ale Universului; Orizonturi Onto-gnoseologice ale cosmologiei cuantice.

PARTEA III (pp. 159-252) – Despre (trans)limbajul integrării

CAPITOLUL V (pp. 161-216) – Metafizica cuantică un model unificator

Originea şi semnificaţia termenului de „Metafizică cuantică”; Fundamentări ale metafizicii cuantice în orizontul sistemelor filosofico-ştiinţifice contemporane; Metafizica cuantică:o posibilă reconstrucţie logică a discursului ontologic; Provocări şi limite ale modelului Metafizicii Cuantice.

CAPITOLUL VI (pp. 217-252) – Reverberaţii umaniste ale modelului holistic: între ontos şi logos

Dimensiunea eticii afirmative; Dimensiuni (meta)fizice ale artei transmoderne; Dimensiuni pragmatice ale comunicării; Umanismul holist-transpersonal: O nouă viziune a(SUPRA) Universului.

CONCLUZII DESCHISE (pp. 253-260)

BIBLIOGRAFIE (pp. 261-276)


ACEASTA CARTE A FOST CITATA IN URMATOARELE LUCRARIDESPRE AUTOR


 

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen poza antonio sanduPROF UNIV. DR. HABIL. ANTONIO SANDU este cercetător coordonator al Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN, cadru didactic în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonator de doctorate în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din Oradea, directorul Editurii LUMEN şi preşedintele Asociaţiei LUMEN, autor, coautor sau coordonator a peste 40 de volume şi autor sau coautor a peste 150 de articole ştiinţifice în domeniul sociologiei, filosofiei, justiției restaurative, eticii aplicate, asistenței sociale etc. Contribuția originală a activității științifice a autorului pornește de la construcția socială a realității și construcționismului social, așa cum se prezintă acestea din perspectivă semiologică. Prof. Antonio Sandu analizează construcția socială a realității dezvoltând propria versiune a construcționismului social, care operează la intersecția dintre paradigma constructivistă și teoria acțiunii comunicative.

Vezi detalii…


MASS MEDIA SI SOCIAL MEDIA


ANTONIO SANDU: CONSTRUCTIONISMUL SOCIAL

Descriere:

Curs online sustinut de Prof. Univ. Dr. Antonio Sandu: Introducere in sociologia administratiei publice – 2020. Unitatea de invatare # 2 : Elemente de istoria sociologiei Prelegerea nr. 2.6 – Constructionismul social Pachetul de curs poate fi achizitionat de pe site-ul www.edituralumen.ro sau de pe eMAG incepand cu luna octombrie 2020 – si contine, alaturi de toate inregistrarile aferente intregului curs, volumul “Introducere in sociologia administratiei publice” (suportul de curs) impreuna cu volumele aditionale cursului, ale aceluiasi autor: “Elemente de sociologie si logica” (EDP), “Elemente de sociologie. Sociologie generala. Sociologie juridica. Metodologia cercetarii sociale” (Tritonic), “Fundamente ale stiintelor sociale” (Lumen). Persoanele care doresc sa achizitioneze pachetul de curs complet vor beneficia de doua ore de consultatii online cu autorul cursului si de asemenea de un modul de testare online. Pentru cei interesati – in curand, la Editura Științifică Lumen va fi disponibil pachetul extins de eTraining pentru specialisti in administratie publica, care va contine suplimentar cursurile “Comunicare in administratie publica”, “Relatii publice pentru administratia publica”, “Elemente de etica profesionala in administratia publica” si “Introducere in asistenta sociala”.

Author: Editura Științifică LUMEN