Patriarhatul, subordonarea femeii si violenta domestica – Diana Loredana HOGAS

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen 39 Hogas

PATRIARHATUL, SUBORDONAREA FEMEII SI VIOLENTA DOMESTICA

Diana Loredana HOGAS

LUMEN – Copyright © 2010 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         

PAGINI: 280         

LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-208-4

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPĂRĂ  ÎN ROMÂNIA PRIN: Edituralumen.ro, Librăria Virtuală, teamdeals.ro, librarie.net, okazii.ro,

CUMPĂRĂ ÎN STRĂINĂTATE PRIN: amazon.com, amazon.de, amazon.fr, amazon.es, amazon.it, amazon.co.uk, amazon.ca, abebooks.co.uk

VIZUALIZEAZĂ CARTEA PE Google Books

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Violenta domestica este un fenomen universal fiind prezent pretutindeni, de la cele mai mici asezari umane pana la cele mai mari orase, de la tarile in curs de dezvoltare pana la cele mai dezvoltate. Violenta domestica nu este un mit si nici un fenomen de dimensiuni nesemnificative. O „auzim” zilnic din mass-media, ne confruntam cu ea in scene surprinse fugitiv pe strada, iar uneori patrunde in casele noastre datorita zidurilor prea subtiri a apartamentelor de bloc, ca o realitate transanta, cruda, pe care nu o putem accepta dar pe care in mica masura o putem controla ca indivizi. (Autoarea)


Domenii de interes:

  • sociologie
  • studii de gen
  • violenta domestica

CUPRINS


ARGUMENT (pp. 9-14)

PARTEA I

CAPITOLUL I (pp. 15-50) – Violenţa domestică

Consideraţii preliminarii; Caracteristici şi forme principale ale violenţei domestice.

CAPITOLUL II (pp. 51-94) – Violenta domestică şi „actorii” principali

Violenţa asupra copilului; Violenţa asupra femeii; Violenţa asupra vârstnicilor; Violenţa asupra bărbaţilor; Portrete modelate de violenţa domestică.

CAPITOLUL III (pp. 95-116) – Cadrul legislativ privind violenţa domestică

Reglementări comunitare şi internaţionale; Reglementări interne.

CAPITOLUL IV (pp. 117-124) – Dispoziţiile legii penale referitoare la fenomenul violenţei domestice

Categoriile de infracţiuni prevăzute de Codul penal; Specificitatea legii nr. 217/2003.

CAPITOLUL V (pp. 125-148) – Aspecte de ordin practic privind violenţa în familie

Medierea în cazurile de violenţă în familie; Aspecte instituţionale.

CAPITOLUL VI (pp. 149-164) – Violenţa domestică prin “ochii” altor state ale lumii

Spania; Suedia; Marea Britanie; Austria; Portugalia; Norvegia; Canada; Arizona –Tribul apaşilor White Mountain; Statele Americii Latine.

CAPITOLUL VII (pp. 165-174) – Mituri şi realităţi privind violenţa domestică

PARTEA II

CAPITOLUL VII (pp. 175-220) – Designul cercetării

Prezentarea cercetării; Modelul teoretic al cercetării; Eşantionare; Stabilirea metodelor şi tehnicilor de culegere a datelor; Analiza datelor; Interpretarea datelor.

CONCLUZII (pp. 221-226)

BIBLIOGRAFIE (pp. 227-234)

ANEXE (pp. 235-278)


EVENIMENTE


APARIŢIE EDITORIALĂ – DE ACELAŞI AUTOR

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen prevenireaUn nou volum semnat Diana Loredana HOGAŞ, intitulat Prevenirea și sancționarea violenței domestice prin normele dreptului penal, urmăreşte violenţa domestică ca fenomen universal, fiind prezent pretutindeni, de la cele mai mici aşezări umane până la cele mai mari oraşe, de la ţările în curs de dezvoltare până la cele mai dezvoltate. Violenţa domestică nu este un mit şi nici un fenomen de dimensiuni nesemnificative. Amploarea violenţei intrafamiliale constituie în prezent una dintre cele mai grave probleme sociale cu care se confruntă societăţile contemporane, inclusiv România. Având în componenţa sa toate formele de agresiune care se exercită în cadrul căminului (maltratarea partenerei / partenerului de cuplu, abuzul contra copiilor, părinţilor, bătrânilor sau altor rude, incestul, violul etc.), această formă largă de violenţă se adaugă valului de agresiuni exercitate în afara familiei, contribuind astfel la un climat social dominat de anxietate, teamă şi durere.


DESPRE AUTOR


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen poza autor

DIANA LOREDANA HOGAŞ este absolventă a facultăţilor de drept şi de asistenţă socială şi sociologie, este master in drept şi relaţii umane şi comunicare şi doctor în dreptul comerţului internaţional a Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. A publicat în calitate de autor sau coautor un număr de 7 volume în domenii precum violenţa în familie, franciza şi arbitrajul internaţional. La Editura Științifică LUMEN autoarea a publicat volumele Patriarhatul, subordonarea femeii și violența domestică (2010), Prevenirea și sancționarea violenței domestic prin normele dreptului penal (2010), Pe tărâmul francizei: introducere în contractul de franciză (2012), Hotărârea arbitrală în litigiile de comerţ internaţional (2014).

Vezi detalii…

Author: Editura Științifică LUMEN