MĂ DORESC ÎNAPOI MIE?
LUMEN – Copyright © 2018 – Colecția POESIS & BELETRISTICA
FORMAT: Tipărit PAGINI: 496 LIMBA: Română
ISBN: 978-973-166-496-5
CUMPĂRĂ PRIN: Edituralumen.ro, Libraria Virtuala
GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE
Fragment din volum:
Analizând-o pe ea se cunoscu pe sine, confruntându-și lipsurile și speranțele, iar lucruri care până atunci fuseseră centrul universului său își pierdură importanța și alte nevoi ieșiră la suprafață, Călin realizând că așteptaseră acolo, în umbră, din totdeauna. Avea senzația că alergase toată viața fără să știe, căutând… căutând mereu… ceva… pe el… un rost, un motiv, un scop. Derulă șirul amintirilor, al petrecerilor, prietenilor, conflictelor, femeilor, rămase epuizat încercând să regăsească în ele ceea ce înainte îl făcuse să se considere împlinit, dar nu află decât că dincolo de toate plutea un adevăr care până atunci îi scăpase, care îl eluda în continuare, dar de care nu mai dorea să fugă.
Era ca și când axele lumii lui s-ar fi schimbat dintr-o dată, iar el nu mai reușea să le găsească și să se integreze în noua ordine, pierduse direcția drumului de la minus la plus, se diseca pe sine și punea sub semnul întrebării orice decizie pe care o lua, neștiind ce mai rămăsese sigur, pe ce se mai putea baza. Orbecăia, nereușind să își dea seama de ce toate erau exact invers decât fuseseră până atunci și nimic nu îl mai mulțumea, avea mereu sentimentul că ar fi trebuit să facă ceva pentru a da un sens… nici el nu știa de ce, pentru ce, cui, cum.
CUPRINS
CAPITOLUL I (pp. 5-18) – Nu vreau să vorbesc despre asta
CAPITOLUL II (pp. 19-51) – Nu cred că am ajuns încă la… excesiv
CAPITOLUL III (pp. 52-93) – Ai voie să nu fii perfectă
CAPITOLUL IV (pp. 94-185) – Va afla ce înseamnă să fii bărbat
CAPITOLUL V (pp. 186-215) – Adio, Călin!
CAPITOLUL VI (pp. 216-264) – Cerere în căsătorie corporatistă
CAPITOLUL VII (pp. 265-288) – Cu fetele cuminți te însori
CAPITOLUL VIII (pp. 289-304) – Dubla a doua o filmăm fără lacrimi
CAPITOLUL IX (pp. 305-348) – Du-te ca un învingător
CAPITOLUL X (pp. 349-441) – În noaptea asta nu mai plec nicăieri
CAPITOLUL XI (pp. 442-494) – Asta ce îţi spune?
DESPRE AUTOR
ALEXANDRA HUIDU este doctorandă în cadrul Şcolii Doctorale de Sociologie a Universităţii din Oradea, România, în cotutelă cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași. De asemenea, este cercetător în cadrul Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN, Iaşi, România şi cercetător asociat în cadrul Laboratorului de Sociologia Familiei şi a Cuplului Conjugal din cadrul Institutului de Sociologie al Academiei Române, Bucureşti, România. Alexandra Huidu este licenţiată în drept a Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, deţine un master în specializarea ,,Ştiinţe Penale”, obţinut la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi a activat timp de 12 ani ca avocat în cadrul Baroului Iaşi, România. Principalele sale domenii de interes vizează reproducerea umană asistată medical, statutul embrionului uman, cercetarea pe celule stem, ingineria genetică, etica cercetării pe subiecţi umani, pe care le abordează din perspectivă interdisciplinară: juridică, sociologică şi bioetică. Este autoarea volumelor„Incursiune în contractele aleatorii. Renta viageră și întreținerea” (Editura Științifică LUMEN, Iași, România, 2006) și ,,Reproducerea umană medical asistată. Etica incriminării versus etica biologică. Studiu de drept comparat” (Editura Științifică LUMEN, Iaşi, România, 2009, ediţia a II-a revizuită şi adăugită în 2018), precum şi a mai multe studii şi articole în domeniile menţionate mai sus.