Valori sociale ale tranzitiei post-comuniste – Malina VOICU

Suntem in vacanta! Vă mulțumim pentru interesul acordat editurii noastre! Echipa responsabila cu distribuția de carte este în vacanță până la sfârșitul lunii septembrie! Va așteptăm după 1 august!

46,44 lei

VALORI SOCIALE ALE TRANZITIEI POST-COMUNISTE
Malina VOICU

LUMEN – Copyright © 2010 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 147          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166

3 în stoc

SKU: 378 Categorie:

Descriere

VALORI SOCIALE ALE TRANZITIEI POST-COMUNISTE

Malina VOICU

LUMEN – Copyright © 2010 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 147          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-239-8

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1


Descriere:

Ultimii douăzeci de ani au fost marcaţi de profunde schimbări sociale, economice şi politice survenite în societăţile post-comuniste. Aceste transformări au vizat atât schimbarea instituţională, cât şi cea cultural-valorică. Pretutindeni în Europa Centrală şi de Est s-a trecut de la totalitarismul comunist la democraţia pluralistă, de la economia planificată la cea de piaţă. Aceste schimbări au mers în tandem cu schimbarea atitudinilor şi valorilor sociale, a modului în care oamenii percep şi se raportează la societate în ansamblul ei, precum şi la diferite instituţii şi componente ale acesteia. Volumul de faţă abordează tocmai această din urmă faţetă a transformărilor produse în societăţile post-comuniste în ultimele două decenii – schimbarea cultural – valorică. Lucrarea se focalizează pe trei dimensiuni diferite ale schimbării valorilor sociale survenite în ultimele două decenii: suportului pentru un regim politic democratic, credinţă religioasă şi egalitate de gen. Fiecare dintre aceste teme este abordată atât din perspectivă comparativă longitudinală, cât şi transversală. (Autoarea)


Domenii de interes:

  • sociologie
  • valori sociale
  • societate in tranzitie
  • societate post-comunista

EVENIMENTE ŞI RECENZII


RECENZIE 

DARIE, GEORGE CRISTIAN. (2011). Valori sociale ale tranziției post-comuniste. Revista Inovaţia Socială, 3(2), 1-6.

Proiectul de cunoastere în care s-a angajat Mălina Voicu, în studiul său ne oferă un reper teoretic temeinic însotit de un mecanism metodologic complex, necesare diagnozei schimbării valorilor sociale în societătile post-comuniste în ultimele două decenii, identificând evolutia celor trei valori sociale – suportul pentru democratie, credinta religioasă și egalitatea de gen, într-o abordare din perspectivă comparativă, atât longitudinală, cât si transversală.

VEZI PDF


ACEASTA CARTE A FOST CITATA IN URMATOARELE LUCRARI


Author: Editura Științifică LUMEN