Razboiul sovieto-afghan (1979–1989). Studiu de istorie verbala. Perceptii. Document – Ion Valer XENOFONTOV

Suntem in vacanta! Vă mulțumim pentru interesul acordat editurii noastre! Echipa responsabila cu distribuția de carte este în vacanță până la sfârșitul lunii septembrie! Va așteptăm după 1 august!

80,00 lei

RAZBOIUL SOVIETO-AFGHAN (1979–1989). STUDIU DE ISTORIE VERBALA. PERCEPTII. DOCUMENT (ediția a II-a)
Ion Valer XENOFONTOV

LUMEN – Copyright © 2020 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit

3 în stoc

Descriere

RAZBOIUL SOVIETO-AFGHAN (1979–1989). STUDIU DE ISTORIE VERBALA. PERCEPTII. DOCUMENT (ediția a II-a)

Ion Valer XENOFONTOV

LUMEN – Copyright © 2020 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 512          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-570-2

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1


Descriere:

Lucrarea se înscrie în dimensiunea istorico-hermeneutică, semnificativă în mod special pentru istoria timpului prezent, de a face din memorie o formă a justiţiei. Importanţa acestei teme este semnificativă şi graţie faptului că se efectuează, în exclusivitate pentru zona istoriei recente, o încercare de a aborda un subiect estompat prin prisma multidisciplinară, constituind o tendinţă de extindere, prin discutarea unor aspecte inedite şi chiar ,,neacademice”, a discursului istoric referitor la tema cercetată şi analizată. (Autorul)


Domenii de interes:

  • istoriografie
  • istorie sociala, politica si militara
  • antropologie

EVENIMENTE ŞI RECENZII


RECENZIE 

CARAS, ANA. (2012). Review for the volume The Soviet-afghan War (1979– 1989). Study of oral history. Perceptions. Documents, Ion Xenofontov, Lumen Publishing House, 2011. Postmodern Openings, 3(2), 109-113.

Lucrarea face parte din dimensiunea istoric hermeneutică a cercetarii istorice, în special semnificativa pentru istoria vremii actuale, care face din amintiri o formă de dreptate. Importanța acestei probleme este semnificativă și datorită faptului că este realizată exclusiv pentru istoria recentă, o încercare de a aborda o problemă de nisa printr-o abordare multidisciplinară. Reprezintă o tendință de expansiune a discursului istoric referitor la tema studiată și analizată prin discuții despre aspecte noi și chiar non-academice.

VEZI PDF


RECENZIE 

SANDU, ANTONIO. (2011). Review for the Volume “Razboiul sovieto-afgan (1979-1989). Studiu de istorie verbala. Perceptii. Documente” /Soviet-Afghan War (1979-1989). Study of Verbal History. Perceptions. Documents – Author Ion Xenofontov. Revista Romaneasca pentru Educatie Multidimensionala, 3(8), 115-117.

Volumul are meritul de a transforma cercetările de istorie recentă într-o audiție sui generis a doua voci. Soldații, ofițerul, combatantul în general sunt rareori văzuți de ochiul istoriei oficiale, mereu atenta la câștigători. Războiul este un fapt social care reconstruiește viața celor care o trăiesc. În volumul scris de istoricul Ion Xenofontov se folosește o abordare fenomenologică din perspectivă narativă a cercetării istoriografice.

VEZI PDF


ACEASTA CARTE A FOST CITATA IN URMATOARELE LUCRARIPUTETI CITI ACEASTA CARTE IN URMATOARELE BILIOTECI


  1. Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” Iași 
  2. Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” din Timişoara 
  3. Biblioteca Centrală Universitară “Lucian Blaga”, Cluj-Napoca, România 
  4. Biblioteca Academiei Române 
  5. Biblioteca Universității „Transilvania” din Brașov 
  6. Biblioteca Județeană “I. A. Basarabescu” Giurgiu 
  7. Biblioteca Judeţeană “Christian Tell” Gorj 

Informații suplimentare

Greutate1,5 kg

Author: Editura Științifică LUMEN