Primele 100 de zile ca primar in Romania – Cristina CATANA

40,19 lei

PRIMELE 100 DE ZILE CA PRIMAR IN ROMANIA
Cristina CATANA

LUMEN – Copyright © 2010 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 278          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-

1 în stoc

Descriere

PRIMELE 100 DE ZILE CA PRIMAR IN ROMANIA

Cristina CATANA

LUMEN – Copyright © 2010 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 278          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-183-4

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1


Descriere:

Istoria reglementarilor referitoare la statutul primarului este elocventa pentru starea de permanenta cautare a unei solutii mai bune. Nevoia de avea o administrare locala eficienta si in consonanta cu reglementarile privind autoritatile centrale, pe de o parte, dar si cu particularitatile comunitatii (cu specificul national, in ultima instanta) au facut ca acest domeniu sa fie unul cu schimbari frecvente de organizare si de pozitionare in raport cu puterea centrala.

Configuratia actuala a legislatiei – care il impune prin votul majoritatii populatiei cu drept de vot si – mai ales – in urma unui scrutin uninominal ii confera primarului un rol special, deosebit de important pentru soarta comunitatii.

Sunt putine studiile consacrate celor 3.173 de primari alesi la alegerile locale din 2008, prezenta cercetare venind sa clarifice cateva din preocuparile acestei categorii de responsabili de destinele comunitatilor lor.

In fapt, primele 100 de zile nu sunt o luna (sau trei!) de miere ci, pentru debutanti prilejul de a realiza distanta dintre asteptari si realitate iar pentru ceilalti – o reluare a unei curse cu obstacole la care au mai participat… (Autoarea)


Domenii de interes:

  • stiintele comunicarii
  • administratie publica
  • institutia primarului

Informații suplimentare

Greutate0.5 kg

Author: Editura Științifică LUMEN