Logica si teoria argumentarii. Curs universitar – Antonio SANDU

Suntem in vacanta! Vă mulțumim pentru interesul acordat editurii noastre! Echipa responsabila cu distribuția de carte este în vacanță până la sfârșitul lunii septembrie! Va așteptăm după 1 august!

32,90 lei

LOGICA SI TEORIA ARGUMENTARII. CURS UNIVERSITAR
Antonio SANDU

LUMEN – Copyright © 2012 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 153          LIMBA: Română

ISBN:  978-9

3 în stoc

SKU: 125 Categorie:

Descriere

LOGICA SI TEORIA ARGUMENTARII. CURS UNIVERSITAR

Antonio SANDU

LUMEN – Copyright © 2012 – Colecția DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 153          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-303-6

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum


Descriere:

Logica este ştiinţa care dă seama de structurile corecte ale gândirii. Adevărul logic nu este unul al corespondenţei dintre limbaj şi realitate, ci unul al coerenţei formale. Termenul de logică provine din grecescul logos care avea semnificaţia de cuvânt dar şi raţiune, ulterior căpătând şi sensul de discurs. Logica este ştiinţa gândirii corecte. Ea se apropie în acest sens de matematică, ambele analizând relaţiile dintre structuri formale (conceptuale sau simbolice) fără a se interesa de realitatea empirică. (Autorul)


Domenii de interes:

  • filosofie
  • logica
  • teoria argumentarii

DESPRE AUTOR


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen poza antonio sandu

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen poza antonio sanduPROF UNIV. DR. HABIL. ANTONIO SANDU este cercetător coordonator al Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN, cadru didactic în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonator de doctorate în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din Oradea, directorul Editurii LUMEN şi preşedintele Asociaţiei LUMEN, autor, coautor sau coordonator a peste 40 de volume şi autor sau coautor a peste 150 de articole ştiinţifice în domeniul sociologiei, filosofiei, justiției restaurative, eticii aplicate, asistenței sociale etc. Contribuția originală a activității științifice a autorului pornește de la construcția socială a realității și construcționismului social, așa cum se prezintă acestea din perspectivă semiologică. Prof. Antonio Sandu analizează construcția socială a realității dezvoltând propria versiune a construcționismului social, care operează la intersecția dintre paradigma constructivistă și teoria acțiunii comunicative.

Vezi detalii…

Informații suplimentare

Greutate0,5 kg

Author: Editura Științifică LUMEN