Hotărârea arbitrală în litigiile de comerț internațional – Diana Loredana HOGAȘ

42,21 lei

HOTĂRÂREA ARBITRALĂ ÎN LITIGIILE DE COMERŢ INTERNAŢIONAL
Diana Loredana HOGAȘ

LUMEN – Copyright © 2014 – Colecția JURIDICA

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 224          LIMBA: Română

ISBN:  9

9 în stoc

Descriere

HOTĂRÂREA ARBITRALĂ ÎN LITIGIILE DE COMERŢ INTERNAŢIONAL

Diana Loredana HOGAȘ

LUMEN – Copyright © 2014 – Colecția JURIDICA

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 224          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-378-4

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1


Descriere:

În cadrul acestui volum am cercetat problemele ce privesc hotărârea arbitrală. Am analizat conceptele juridice cu privire la instituția hotărârii arbitrale, ținând cont de opiniile juriștilor consacrați atât pe plan național, cât și pe plan internațional, dar cel mai important, am fost ancorați, de fiecare dată, în legislația și jurisprudența națională, dar și internațională din materia arbitrajului comercial internațional. În atingerea finalității acestui studiu, am urmărit parcurgerea următoarelor obiective principale: (i) prezentarea unor noțiuni generale și introductive cu privire la hotărârea arbitrală și natura acesteia; (ii) analizarea condițiilor pronunțării unei hotărâri de arbitraj; (iii) o incursiune asupra efectelor hotărârii de arbitraj; (iv) analizarea condițiilor în care se desființează hotărârea de arbitraj; (vi) și, se va finaliza cu tratarea condițiilor în care are loc recunoașterea și executarea hotărârii de arbitraj. (Autoarea)


Domenii de interes:
  • hotărâre arbitrală
  • dreptul comerţului internaţional
  • drept procesual civil
  • drept comercial

CUPRINS


PREFAŢĂ (pp. 10-13)

Hotărârea arbitrală reprezintă fundamentul convenţiei de arbitraj încheiată de către părţi. Întreaga activitate a arbitrilor gravitează în jurul acestei hotărâri, prin care se pune capăt litigiului existent între părţi. Tribunalul arbitral sau arbitrul unic, atunci când consideră ca fiind clarificate toate aspectele cauzei, va închide dezbaterea litigiului şi va trece la deliberea şi pronunţarea hotărârii arbitrale. Aşadar, hotărârea arbitrală reprezintă actul final al procedurii arbitrale, prin care tribunalul arbitral se pronunţă asupra chestiunilor litigioase supuse judecăţii. (Autoarea)

CAPITOLUL I (pp. 14-28) – Consideraţii introductive
Noţiunea de hotărâre arbitrală; Natura juridică a hotărârii arbitrale; Clasificarea hotărârilor arbitrale.

CAPITOLUL II (pp. 29-76) – Pronunţarea hotărârii arbitrale
Deliberarea hotărârii arbitrale; Forma, conţinutul şi obiectul hotărârii arbitrale; Completarea, îndreptarea şi lămurirea hotărârii arbitrale; Comunicarea hotărârii arbitrale; Cheltuielile arbitrale.

CAPITOLUL III (pp. 77-98) – Efectele hotărârii arbitrale
Efectul obligatoriu şi efectul definitiv al hotărârii arbitrale; Dezînvestirea tribunalului arbitral; Puterea lucrului judecat a hotărârii arbitrale; Forţa probantă şi forţa executorie a hotărârii arbitrale.

CAPITOLUL IV (pp. 99-173) – Desfiinţarea hotărârii arbitrale
Mijlocul procesual şi motivele de desfiinţare ale hotărârii arbitrale; Procedura de soluţionare a acţiunii în anulare.

CAPITOLUL V (pp. 174-208) – Recunoaşterea şi executarea hotărârii arbitrale străine
Recunoaşterea şi executarea hotărârii arbitrale străine în dreptul convenţional; Reglementări prevăzute de dreptul român.

CONCLUZII (pp. 209-212)

BIBLIOGRAFIE (pp. 213-223)


EVENIMENTE


APARIŢIE EDITORIALĂ – DE ACELAŞI AUTOR

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen prevenireaUn nou volum semnat Diana Loredana HOGAŞ, intitulat Prevenirea și sancționarea violenței domestice prin normele dreptului penal, urmăreşte violenţa domestică ca fenomen universal, fiind prezent pretutindeni, de la cele mai mici aşezări umane până la cele mai mari oraşe, de la ţările în curs de dezvoltare până la cele mai dezvoltate. Violenţa domestică nu este un mit şi nici un fenomen de dimensiuni nesemnificative. Amploarea violenţei intrafamiliale constituie în prezent una dintre cele mai grave probleme sociale cu care se confruntă societăţile contemporane, inclusiv România. Având în componenţa sa toate formele de agresiune care se exercită în cadrul căminului (maltratarea partenerei / partenerului de cuplu, abuzul contra copiilor, părinţilor, bătrânilor sau altor rude, incestul, violul etc.), această formă largă de violenţă se adaugă valului de agresiuni exercitate în afara familiei, contribuind astfel la un climat social dominat de anxietate, teamă şi durere.

 

 

 


APARIŢIE EDITORIALĂ – DE ACELAŞI AUTOR

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen pe taramulUn nou volum semnat Diana Loredana HOGAŞ, intitulat Pe tărâmul francizei: o introducere în contractul de franciză, urmăreşte o analiză generală a contractului de franciză. Ca structură are 5 secţiuni, respectiv: aspecte generale, încheierea contractului, efectele contractului, încetarea lui şi o privire comparată cu alte ţări a reglementării contractului de franciză.

 

 

 

 

 


DESPRE AUTOR


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen poza autor

DIANA LOREDANA HOGAŞ este absolventă a facultăţilor de drept şi de asistenţă socială şi sociologie, este master in drept şi relaţii umane şi comunicare şi doctor în dreptul comerţului internaţional a Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. A publicat în calitate de autor sau coautor un număr de 7 volume în domenii precum violenţa în familie, franciza şi arbitrajul internaţional. La Editura Științifică LUMEN autoarea a publicat volumele Patriarhatul, subordonarea femeii și violența domestică (2010), Prevenirea și sancționarea violenței domestic prin normele dreptului penal (2010), Pe tărâmul francizei: introducere în contractul de franciză (2012), Hotărârea arbitrală în litigiile de comerţ internaţional (2014).

Vezi detalii…

Informații suplimentare

Greutate0,5 kg

Author: Editura Științifică LUMEN