Bioethics in crisis or a crisis of bioethics? An anthropology of the pandemic in the medicalized society – Antonio SANDU

144,90 lei

VOLUM DISPONIBIL LA PRECOMANDA PANA PE DATA DE 15 NOIEMBRIE 2020.

Precomenzile vor fi livrate incepand cu data de 15 noiembrie 2020, la momentul lansarii volumului in librarii, prin curier, cu plata ramburs.

Disponibil pentru precomandă

SKU: 606 Categorii: , ,

Descriere

BIOETHICS IN CRISIS OR A CRISIS OF BIOETHICS? AN ANTHROPOLOGY OF THE PANDEMIC IN THE MEDICALIZED SOCIETY

Editia in limba engleza

Antonio SANDU

LUMENCopyright © 2020 – Colectia DIMENSIUNI CULTURALE

FORMAT: Paperback         PAGINI: 430          LIMBA: Romana

ISBN: 978-1-910129-24-1

DISPONIBIL LA PRECOMANDA AICI


Descriere:

Vom discuta (…) despre nevoia de etică în perioade de criză. Sunt multe persoane care consideră că etica şi bioetica şi apelul la respectarea unor principii reprezintă piedici birocratice pentru obţinerea unui răspuns rapid din partea populaţiei, de exemplu, pentru realizarea unor vaccinuri în timp record, pentru imunizarea populaţiei, pentru stabilirea unor măsuri nepopulare dar necesare, cum ar fi închiderea graniţelor şi nerespectarea unor principii fundamentale de funcţionare ale Uniuni Europene, stabilirea unor politi publice care să vizeze imunitatea de turmă sau, dimpotrivă, închiderea majorităţii activităţilor considerate neesenţiale în economie, pentru a se asigura distanţarea socială şi autoizolarea populaţiei. Aceste măsuri sunt înţelese ca derogări de la etică sau de la bioetică atunci când sunt vizate cercetări medicale pe subiecţi umani desfăşurate mai rapid decât o cere procedura standard, sau implementarea unor practici terapeutice inovatoare care nu au fost anterior studiate prin teste clinice care să certifice că nu există efecte adverse necunoscute. (Autorul)

In format hardcover, volumul este insotit de 6 DVD-uri care contin prelegerile care au stat la baza cartii, sustinute online de autor. (Editura Științifică LUMEN)


Domenii de interes:

  • filosofie
  • bioetica
  • etica aplicata
  • medicalizarea vietii sociale
  • sociologie medicala
  • filosofie socialaInformații suplimentare

Greutate1 kg

Author: Editura Științifică LUMEN