Libertatea de comunicare in spatiul european – Sabin TACLIT

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Taclit site 1

LIBERTATEA DE COMUNICARE IN SPATIUL EUROPEAN

Sabin TACLIT

LUMEN – Copyright © 2019 – Colecția JURIDICA

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 350           LIMBA: Română

ISBN: 978-973-166-533-7

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPĂRĂ  ÎN ROMÂNIA PRIN: Edituralumen.roLibraria virtuala LUMEN, emag.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, logos.ro, dascal.ro,

CUMPĂRĂ ÎN STRĂINĂTATE PRIN: amazon.com, amazon.de, amazon.fr, amazon.es, amazon.it, amazon.ca, amazon.in, amazon.sg, amazon.co.jp, tales.se, walmart.com,

VIZUALIZEAZĂ CARTEA PE Google Books:

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

In cadrul prezentului volum am cercetat, din perspectiva conceptuala, istorica si doctrinara, principalele etape care au stat la baza dimensiunii juridice a comunicarii in cadrul Uniunii Europene. Conceperea tezei a presupus o documentare aprofundata a opiniilor exprimate cu privire la domeniul analizat atat a legislatiei primare, cat si a celei secundare atat a Uniunii Europene cat si a Romaniei, la care se adauga jurisprudenta specifica. (Autorul)


Domenii de interes:

  • drept european
  • libertate de comunicare

CUPRINS


ABREVIERI (pp. 9-10)

CONSIDERAŢII INTRODUCTIVE (pp. 11-16)

Tema supusă cercetării; Metodologia cercetării. Ipotezele, metodele şi mijloacele propuse în vederea realizării cercetării; Rezultate urmărite prin cercetarea propusă; Impactul pe care îl va avea cercetarea în teoria şi practica judiciară, atât la nivel internaţional, cât şi la nivel naţional.

CAPITOLUL I (pp. 17-74) – Libertatea de comunicare – ca drept fundamental al omului

Concepte privind libertatea de comunicare; Caracteristicile libertăţii de comunicare; Protecţia internaţională şi europeană a dreptului la liberă exprimare; Limitele dreptului la liberă exprimare si informare; Spaţiul public si mijloacele de informare in masă; Concluzii.

CAPITOLUL II (pp. 75-180) – Libertatea de comunicare ca element al pieţei interne al uniunii europene

Conceptul şi evoluţia Pieţei Interne a Uniunii Europene; Libertăţile şi elementele componente ale Pieţei interne; Competenţele exercitate de către Uniunea Europeană cu privire la elementele Pieţei Interne; Aquis-ul Uniunii Europene privind exercitarea liberei circulaţii a serviciilor; Modalităţi de realizare a liberei circulaţii a serviciilor în Uniunea Europeana; Concluzii.

CAPITOLUL III (pp. 181-252) – Coordonatele juridice ale libertăţii de comunicare in cadrul uniunii europene

Aspecte generale privind conţinutul libertăţii de comunicare în cadrul Uniunii Europene; Cadrul juridic privind serviciile de televiziune şi telefonie in Uniunea Europeană; Cadrul juridic general privind comerţul electronic; Protecţia datelor cu catacter personal la nivel european; Relaţia juridică dintre libertatea de comunicare si protecţia datelor cu caracter personal reflectată in jurisprudenţa CEDO şi a Curţii Europene de Justiţie; Sistemul instituţional al Uniunii Europene de monitorizare a libertăţii de comunicare; Concluzii.

CAPITOLUL IV (pp. 253-290) – Reglementarea libertăţii de comunicare în România în raport de exigenţele juridice europene

Evoluţia legislativă naţională privind libertatea de comunicare; Accesul la informaţii; Evoluţia reglementărilor la nivel constituţional cu privire la dreptul la viaţă privată si dreptul la protecţia datelor personale; Aspecte juridice privind aderarea României la unele convenţii internaţionale privind recunoaşterea dreptului la protecţia datelor personale; Reflectarea in legislaţia naţională a dreptului la protecţia atelor cu caracter personal, in relaţia cu documentele Consiliului Europei; Reflectarea in legislaţia românească a dreptului la protecţia datelor personale in relaţia cu normele juridice ale Uniunii Europene; Reglementarea dreptului privind protecţia datelor personale si a vieţii private, in lumina Codului Civil; Evoluţia legislaţiei speciale naţionale in materia protecţiei datelor personale; Concluzii.

CONCLUZII FINALE SI PROPUNERI (pp. 291-314)

ANEXA 1 (pp. 315-324)

BIBLIOGRAFIE (pp. 325-348)


DESPRE AUTOR


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen sabin taclit wp

SABIN TACLIT este doctor în Drept Internațional Privat al Școlii Doctorale de Drept din cadrul Academiei de Poliție A.I.Cuza.  A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitații Româno-Americane, Facultatea de Marketing și Afaceri Economice Internaționale și detine o diploma de Master în Dreptul Afacerilor, acordata de Universitatea Româno-Americana (absolvent cu Diploma de Excelența). A ocupat mai multe poziții de conducere în domeniul financiar bancar (Head of Litigation- Bancpost, Head ofLegal &Collections OTP Leasing România IFN S.A.). Începând cu anul 2015, lucreaza în cadrul NextGen Communications, în prezent ocupând poziția de Legal & Regulatory Manager & Data Protection Officer. A publicat cartea “Libertatea de Comunicare în spațiul european” (Editura Științifică Lumen, 2019) și mai multe articole de specialitate, printre care amintim…

Vezi detalii….

Author: Editura Științifică LUMEN