
Editura LUMEN va invita la evenimentul online LANSARE DE CARTE “TEORIA GENERALA A OBLIGATIILOR. CURS UNIVERSITAR”, AUTOR: VASILE LUHA, EDITURA LUMEN, 2020, organizat in cadrul editiei martie 2021 a Targului GAUDEAMUS Radio Romania (01-31 martie 2021).
Data si ora evenimentului: miercuri, 10 martie 2021, intre orele 13.00 si 14.00
Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Editurii Lumen – https://www.facebook.com/EdituraLumen2001 -, precum si pe pagina de Facebook a evenimentului – https://fb.me/e/49hUWzTk0 -, iar inregistrarea evenimentului va fi disponibila in cursul aceleiasi zile, pe canalul de Youtube al Editurii Lumen – https://bit.ly/3f3i60p
Invitati:
Autor – Prof. Univ. Dr. Vasile Luha (Facultatea de Drept si Stiinte Sociale a Universitatii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia)
Invitat – Conf. Univ. Dr. Miruna Tudorascu (Decan al Facultatii de Drept si Stiinte Sociale a Universitatii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia)
Invitat – Conf. Univ. Dr. Camelia Ignatescu (Decan al Facultatii de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii Stefan cel Mare din Suceava)
Invitat – Prof. Univ. Dr. Nadia Cerasela Anitei (Universitatea Dunarea de Jos din Galati, Coordonator Colectia Juridica – Editura Lumen)
Directorul Editurii Lumen – Prof. Univ. Dr. Antonio Sandu (Facultatea de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii Stefan cel Mare din Suceava)
Moderator – Drd. Alexandra Huidu (Redactor coordonator Colectia Juridica – Editura Lumen)
Lucrarea este destinată uzului studenților; conținutul și structura sunt alcătuite exact pentru împlinirea acestui scop didactic; în egală măsură, se vrea a fi și un suport de informație juridică pentru cei ce aplică dreptul. Pornind de la această premisă metodologică, prin lucrarea s-a urmărit realizarea unei asamblări – pe cât posibil coerentă – de noțiuni juridice fundamentale, asamblare capabilă să furnizeze un fundament teoretic în care să se găsească, apoi, premisele soluționării – măcar în parte – a problemelor atât de complexe ce le furnizează zi de zi practica. Din acest motiv, au fost căutate, alese și prezentate – din bogata bibliografie ce a produs-o efortul îndelungat și continuu de cercetare – acele teorii, concepte, interpretări și aplicații socotite a fi semnificative; practic, sunt prezentate, în logica lor intrinsecă, toate instituțiile juridice ce alcătuiesc sistemul unic obligațional civil. Totodată sunt prezentate reglementările de drept material din domeniu, observându-se nevoia, semnificația, utilitatea și perspectiva abordărilor normative ale Noului Cod Civil. Prin lucrare s-a vrut, deci, să se asigure studenților nu numai un fond minimal de cunoștințe de specialitate, ci și o metodologie pentru operaționalizarea conceptelor, pentru înțelegerea aplicată a acestora. Mai mult, cantitatea de informație pe care o cuprinde și numeroasele trimiteri bibliografice – doctrinare ori jurisprudențiale – pot oferi practicienilor dreptului un veritabil instrument de lucru. (Autorul)