LANSARE DE CARTE “SAMSKARA. RITURI DE TRECERE IN HINDUISM”, EDITURA LUMEN, 2020 SI “GRAMATICA LIMBII HINDI”, EDITURA LUMEN, 2021, AUTOR: HILDA-HEDVIG VARGA

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Varga Afis lansare 1

Editura LUMEN va invita la evenimentul online LANSARE DE CARTE “SAMSKARA. RITURI DE TRECERE IN HINDUISM”, EDITURA LUMEN, 2020 SI “GRAMATICA LIMBII HINDI”, EDITURA LUMEN, 2021, AUTOR: HILDA-HEDVIG VARGA, organizat in cadrul editiei martie 2021 a Targului GAUDEAMUS Radio Romania (01-31 martie 2021).

Data si ora evenimentului: marti, 09 martie 2021, intre orele 17.00 si 18.00

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Editurii Lumen – https://www.facebook.com/EdituraLumen2001 -, precum si pe pagina de Facebook a evenimentului – https://fb.me/e/28xUJtnOd -, iar inregistrarea evenimentului va fi disponibila in cursul aceleiasi zile, pe canalul de Youtube al Editurii Lumen –

Invitati:
Autoarea – Dr. Hilda-Hedvig Varga
Invitat – Excelenta Sa Ambasadorul Indiei la Bucuresti, Domnul Rahul Shrivastava
Invitat – Prof. Univ. Dr. Mihaela Gligor (Director – Centrul Clujean pentru Studii Indiene, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca)
Invitat – Lect. Univ. Dr. Ioan Dura (Facultatea de Teologie a Universitatii Ovidius din Constanta)
Directorul Editurii Lumen – Prof. Univ. Dr. Antonio Sandu (Universitatea Stefan cel Mare din Suceava)
Moderator – Drd. Alexandra Huidu (editor – Editura Lumen)

Prezentarea evenimentului: Pe de o parte, autoarea Hilda-Hedvig Varga adduce in atentia cititorilor o lucrare care, conform spuselor domniei sale, “reprezintă o încercare de sistematizare a învățăturii tradiției hinduse Mīmāṃsā pentru a demonstra caracterul puternic etic al acesteia, dar și înscrierea preceptelor în filosofia practică”, iar pe de alta parte, o a doua lucrare, despre gramatica limbii hindi, o limba despre care tot autoarea afirma faptul ca este “indivizibil legată și de oamenii locului, de cultura, obiceiurile și de modul în care membrii societății interacționează”.

Author: Editura Științifică LUMEN