LANSARE DE CARTE “O SCURTA ISTORIE A BIBLIOTECILOR BIZANTINE”, AUTOR: SILVIU CONSTANTIN NEDELCU, EDITURA LUMEN, 2020

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen nedelcu afis

Editura LUMEN va invita la evenimentul online LANSARE DE CARTE “O SCURTA ISTORIE A BIBLIOTECILOR BIZANTINE”, AUTOR: SILVIU CONSTANTIN NEDELCU, EDITURA LUMEN, 2020, organizat in cadrul editiei martie 2021 a Targului GAUDEAMUS Radio Romania (01-31 martie 2021).

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Editurii Lumen – https://www.facebook.com/EdituraLumen2001 -, precum si pe pagina de Facebook a evenimentului – https://fb.me/e/FgWXuGb9 -, iar inregistrarea evenimentului va fi disponibila in cursul aceleiasi zile, pe canalul de Youtube al Editurii Lumen – https://bit.ly/3f3i60p

Invitati:
Autor – Dr. Silviu Constantin Nedelcu (Bibliotecar in cadrul Bibliotecii Academiei Romane si Cercetator stiintific in cadrul Institutului de Lingvistica al Academiei Romane „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”)
Invitat (autor prefata volum) – Protos. Asist. Univ. Dr. Maxim Vlad (Facultatea de Teologie Ortodoxa din Constanta)
Invitat – Prof. Univ. Dr. Sanda Maria Ardeleanu (Director al Bibliotecii Universitatii Stefan cel Mare din Suceava)
Invitat – Protos. Dr. Iuliu Marius Morariu (Cercetator – Centrul Ioan Lupas, Facultatea de Teologie Ortodoxa, Universitatea Babes-Bolyai; Cercetator asociat – Universitatea din Pretoria, Africa de Sud)
Moderator – Dr. Ana Frunza (editor – Editura Lumen)

Istoria Bibliotecilor din Imperiul Bizantin redactata de domnul Nedelcu Silviu Constantin, reprezinta o investigatie in spatiul biblioteconomiei Antichitatii tarzii greco-romane si al Evului mediu bizantin, pe cat de necesara pe atat de actuala pentru literatura romaneasca de specialitate. Studiul prezentat ca Teza de Licenta vine sa acopere un vid de informatie referitoare la statutul pe care il aveau bibliotecile atit in sfera vietii publice cat si in cea a educatiei particulare in cadrele politice, religioase si sociale ale unui Imperiu ce a durat mai mult de o mie de ani. (Protos. Asist. Univ. Dr. Maxim VLAD)

Author: Editura Științifică LUMEN