LANSARE DE CARTE “ASISTENTA SOCIALA SI RELIGIOZITATEA LA PERSOANELE CU HANDICAP”, AUTOR: CARMEN GABRIELA MANDRILA LAZAREANU, EDITURA LUMEN, 2021

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen mandrila lazareanu afis

Editura LUMEN va invita la evenimentul online LANSARE DE CARTE “ASISTENTA SOCIALA SI RELIGIOZITATEA LA PERSOANELE CU HANDICAP”, AUTOR: CARMEN GABRIELA MANDRILA LAZAREANU, EDITURA LUMEN, 2021, organizat in cadrul editiei martie 2021 a Targului GAUDEAMUS Radio Romania (01-31 martie 2021).

Data si ora evenimentului: miercuri, 10 martie 2021, intre orele 10.00 si 11.00

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Editurii Lumen – https://www.facebook.com/EdituraLumen2001 -, precum si pe pagina de Facebook a evenimentului – https://fb.me/e/285Bx4RZx -, iar inregistrarea evenimentului va fi disponibila in cursul aceleiasi zile, pe canalul de Youtube al Editurii Lumen –

Invitati:
Autoare – Conf. Univ. Dr. Carmen Gabriela Mandrila Lazareanu (Facultatea de Teologie a Universitatii “Al. I. Cuza” din Iasi, catedra de Teologie, specializarea Asistenta Sociala)
Invitat – Pr. Prof. Emeritus Dr. Semen Petre (Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii “Al. I Cuza” din Iasi)
Invitat – Prof. Univ. Dr. Contiu Tiberiu Soitu (Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice a Universitatii “Al. I Cuza” din Iasi)
Invitat – Prof. Univ. Dr. Liviu Leontie (Facultatea de Fizica a Universitatii “Al. I Cuza” din Iasi)
Invitat – Mihaela Leontie (Departamentul Doctorate al Universitatii “Al. I Cuza” din Iasi)
Invitat – Dr. Magdalena Roxana Necula (Presedinte – Sucursala Teritoriala Iasi a Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania)
Moderator – Dr. Ana Frunza (editor – Editura Lumen)

Cartea elaborata de autoare este, in acest context, legitima si necesara atat pentru specialisti, cat si pentru publicul larg, confruntat din pacate, cu aspecte din ce in ce mai dificile vizand protectia reala, eficienta, a persoanelor ”cu nevoi speciale”. Dupa ce analizeaza conceptul de handicap si evolutia istorica a atitudinilor fata de persoanele vizate in acest domeniu, autoarea largeste ”sfera conceptului” referindu-se la fenomenul stigmatizarii si marginalizarii unor grupuri specifice. (Prof. Univ. Dr. Vasile Miftode – Prefata la volum)

Author: Editura Științifică LUMEN