Deschideri postmoderne in stiintele educatiei – Antonio SANDU, Cristina SPIRIDON, Laura SOMESAN, Elena STAN

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen SANDU Deschideri

DESCHIDERI POSTMODERNE IN STIINTELE EDUCATIEI

Antonio SANDU, Cristina SPIRIDON, Laura SOMESAN, Elena STAN

LUMEN – Copyright © 2009 – Colecția EDUCATIE MULTIDIMENSIONALA

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 140          LIMBA: Română

ISBN:  978-973-166-138-4

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPARA IN ROMANIA PRIN: Edituralumen.ro, Emag.ro, Elefant.ro, Librarie.net, Libraria virtuala LUMEN

CUMPARA IN STRAINATATE PRIN: Elefant.md, Smart.md, Mesageria.md

VIZUALIZEAZĂ CARTEA PE Google Books

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Cooperrider ne propune urmatoarea definire operationala a anchetei apreciative: o cercetare cotransformatoare a pozitivului din indivizi si organizatii. Ancheta apreciativa este o descoperire transformatoare a surselor generatoare de vitalitate a sistemelor vii in momentele lor de maxima eficienta si maxima capacitate creatoare in domeniul economic, ecologic, uman. Ancheta apreciativa este o cale centrala bazata pe arta interogativa asupra punctelor tari a sistemului pentru a le putea intelege, anticipa si maximiza potentialul creativ. Este o mobilizare a capacitatii interogative pe baza principiului intrebarilor neconditionat pozitive. Dimensiunea cercetarii este corelativa cu cea a interventiei prin descatusarea potentialului inovativ a imaginatiei creatoare in locul negarii si a criticii. Ancheta (cercetarea) apreciativa (Appreciative Inquirey in engleza) este un mod particular de a chestiona subiectii dezvoltarii organizationale si in acelasi timp de a prefigura viitorul, prin adoptarea unor relatii pozitive pornind de la pozitivitatea fundamentala inerenta persoanei, organizatiei sau unei situatii, sporind capacitatea sistemului de cooperare si schimbare. Metoda are ca presupozitie fundamentala angajamentul indivizilor in imbunatatirea, schimbarea si focalizarea pe performanta. (Autoarii)


Domenii de interes:

  • stiintele educatiei
  • ancheta apreciativa
  • dezvoltare organizationala

CUPRINS


METODA „TRAININGULUI” ÎN EDUCAŢIA ADULŢILOR (pp. 7-32) – Dr. Antonio Ştefan SANDU

Model operaţional: Trainingul: Metode educaţionale afirmativ-apreciative; Ancheta apreciativă fundament metodologic al pedagogiei apreciative; Etapele anchetei apreciative.

APLICAŢII ALE LOGICII EROTETICE ÎN CERCETAREA ROMÂNEASCĂ (pp. 33-50) – Cristina SPIRIDON

Introducere; Aplicaţii ale logicii erotetice; Bibliografie.

LEGĂTURA RELIGIOZITATE – EMPATIE (pp. 51-72) – Laura SOMEŞAN

Cadrul teoretic al problemei studiate; Obiectivele şi ipotezele cercetării; Metodologia cercetării; Rezultatele cercetării şi interpretarea acestora; Concluzii şi implicaţiile cercetării în practica psihologică; Bibliografie; Anexe; Exemplificarea legilor postulate în Biblie, cu efect de potenţare a empatiei.

(pp. 73-138) – Elena STAN

IDEOLOGIA, CONCEPT UTOPIC, FUNDAMENT AL CIVILIZAŢIEI UMANE; Bibliografie; LIBERTATEA UMANĂ; Bibliografie; MANAGEMENTUL EFICIENT AL INSTINCTIVITĂŢII UMANE –O VIAŢĂ SOCIALĂ ARMONIOASĂ; Bibliografie; IMITAŢIA ATROFIAZĂ CREATIVITATEA.

 


DESPRE AUTORI


Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen poza antonio sandu

PROF UNIV. DR. HABIL. ANTONIO SANDU este cercetător coordonator al Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN, cadru didactic în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonator de doctorate în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din Oradea, directorul Editurii LUMEN şi preşedintele Asociaţiei LUMEN, autor, coautor sau coordonator a peste 40 de volume şi autor sau coautor a peste 150 de articole ştiinţifice în domeniul sociologiei, filosofiei, justiției restaurative, eticii aplicate, asistenței sociale etc. Contribuția originală a activității științifice a autorului pornește de la construcția socială a realității și construcționismului social, așa cum se prezintă acestea din perspectivă semiologică. Prof. Antonio Sandu analizează construcția socială a realității dezvoltând propria versiune a construcționismului social, care operează la intersecția dintre paradigma constructivistă și teoria acțiunii comunicative.

Vezi detalii…

Author: Editura Științifică LUMEN