Consilierea filosofica


ANTONIO SANDU – INTRODUCERE IN CONSILIEREA FILOSOFICA

Consilierea filosofica reprezinta o practica interogativa in care un filosof urmareste sa-l impulsioneze pe celalalt (persoana consiliata) sa reflecteze despre sine si pozitia sa in lume.


ANTONIO SANDU DESPRE VECINATATEA FIINTIALA INTRE OM SI DUMNEZEU DIN PERSPECTIVA PRACTICII FILOSOFICE

Antonio Sandu vorbind despre vecinatatea fiintiala intre om si Dumnezeu din perspectiva practicii filosofice


ANTONIO SANDU – DESPRE TOTALITATE IN CONSILIEREA FILOSOFICA

Antonio Sandu – Consilierea filosofica realizata din perspectiva metafizicii cuantice. Ideea de totalitate poate sta la baza unei regasiri a constiintei individuale ca fiind situata in orizontul fiintial al totalitatii.


ANTONIO SANDU: CONSILIEREA FILOSOFICA – MEDICALIZAREA VIETII SOCIALE

Antonio Sandu despre consilierea filosofica pornind de la volumul „Consilierea filosofica apreciativa” (coord. Antonio Sandu, Editura Științifică Lumen, 2019) in care se analizeaza medicalizarea vietii sociale ca risc pentru societatea postmoderna si rolul consilerii filosofice in intelegerea dilemelor existentiale, precum si despre eroism ca valoare constitutiva a modernitatii si posibila valoare constitutiva a societatii post-epidemice.


ANTONIO SANDU: EU SI CELALALT DIN PERSPECTIVA LUI DUMNEZEU

Eseuri de filosofie a religiilor. Dumnezeu si alteritatea – o perspectiva filosofica. Omul ca Alteritate a lui Dumnezeu.


ANTONIO SANDU: DEZVOLTARE PERSONALA – METODA COMPLIMENTELOR

Despre dezvoltarea personala prin metoda complimentelor, ca forma de practica filosofica.


ANTONIO SANDU: DEZVOLTARE PERSONALA – METODA „MANDALA APRECIERII”

Despre dezvoltarea personala prin metoda „mandala aprecierii”, ca forma de practica filosofica.


ANTONIO SANDU: DEZVOLTARE PERSONALA – TRANSFIGURAREA FILOSOFICA

Despre dezvoltarea personala si metoda tranfigurarii ca forma de practica filosofica.


ANTONIO SANDU: VIRTUALIZAREA SPAȚIULUI SOCIAL DIN PERSPECTIVA METAFIZICII CUANTICE

Se trece în revistă ideea de virtual ca și construct noetic, relația dintre construcția socială a realității și virtualizarea spațiului social. Sunt prezentate perspective filosofice platoniciene, aristotelice și carteziene asupra relației dintre ideal și substanțial. Despre virtualizarea spațiului virtual ca interacțiune noetică ideală. Ousia, ipostasis și persona


ANTONIO SANDU: DIN SERIA „ÎNTÂLNIRILE DE JOIA”: COMPETENȚE TRANSFERABILE

În cadrul „Întâlnirilor de joia cu bioetica și etica aplicată” – o discuție despre competențe transferabile. Despre cine poate fi consilier, cine poate practica psihoterapie sau psihologie judiciară. Despre consilierea filosofică ca formă de terapie existențială. Prelegerea a fost susținută online la data de 11.06.2020


ANTONIO SANDU: DEZVOLTARE PERSONALA SI ZEN. CONSILIEREA FILOSOFICA

Despre Zen autentic, autenticitate si pseudo-zenisme. A fi Zen sau a trai zen?


ANTONIO SANDU: MEDITATIE GHIDATA. 19 IULIE 2020

O meditație ghidată inspirată din programarea neurolingvistică (NLP) cu tema „Arhetipurile sufletului”


ANTONIO SANDU: VIZUALIZAREA GHIDATĂ ÎN CONSILIEREA FILOSOFICĂ ȘI DEZVOLTAREA PERSONALĂ

Semnificatii ale vizualizarii ghidate, legatura cu practicile meditative dar si cu elemente de programare neurolingvistica, psihologie contemporana, transa si imagerie dirijata.


ANTONIO SANDU: PHILOSOPHICAL PRACTICE IN TIMES OF PANDEMIC

Prelegere despre „Practică filosofică în timpuri de pandemie”, desfășurată pe 28 iulie 2020 în cadrul Conferinței online ICPP 2020 „Practică filosofică pentru autocunoaștere prin mijloace de creativitate intelectuală” Sankt Petersburg, Rusia, organizată de Asociația Rusă a Practicienilor Filozofi, 2020, iulie, 28-31.Subiectele discursului meu au fost consilierea filosofică, perspectivele asupra bioeticii și criza bioeticii, a societății medicale și rolul consilierii / practicii filozofice în timp de criză, Virtual PhiloCafe (Virtual Philosophical Cafe) ca model al practicii filozofice în perioade de criză, virtualizarea spațiului social și semnificațiile filozofice ale acestuia, precum și posibilitățile de a conduce dialogul filosofic online.


JURAND CA UN BODHISATTVA

Antonio Sandu: Jurand ca un bodhissattva – in cadrul Imputernicirii Kalachakra (iulie 2020) oferita online de Rimé Master Khentrul Rinpoche Am participat la o initiere online in Kalachakra (budism tibetan). Clipul este despre initiere, despre semnificatii culturale si filosofice ale acesteia, spiritualitate orientala versus spiritualitate crestina rasariteana, raportare la „altul” si regasire de sine, filosofie, cultura, masificare, virtualizare, surogat dar si reflectie, meditatie, cautare spirituala.