Colectivism după colectivism? Forme asociative de organizare în agricultura românească de tranziție: 1990-2002 – Adrian HATOS

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen colectivism

COLECTIVISM DUPĂ COLECTIVISM? FORME ASOCIATIVE DE ORGANIZARE ÎN AGRICULTURA ROMÂNEASCĂ DE TRANZIȚIE: 1990-2002

Adrian HATOS

LUMEN – Copyright © 2006 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         

PAGINI: 368         

LIMBA: Română

ISBN: 978-973-7766-88-5

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPĂRĂ  ÎN ROMÂNIA PRIN: edituralumen.ro, librarie.net, biblios.ro, emag.ro, elefant.ro

CUMPĂRĂ ÎN STRĂINĂTATE PRIN: amazon.com, amazon.de, amazon.fr, amazon.es, amazon.it, amazon.co.uk, amazon.ca, amazon.ae

VIZUALIZEAZĂ CARTEA PE Google Books

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

În primul rând, această lucrare a fost motivată de curiozitate disciplinată ştiinţific. Asociaţiile agricole, deşi au acoperit o parte importantă din agricultura românească a ultimilor 13 ani, au rămas fenomene socio-economice sub-cercetate. Motivaţia acestei stări a discursului ştiinţelor sociale despre realitatea rurală din România post-1990 ar putea fi un interesant subiect de studiu însăşi. Asociaţiile apar, parcă împotriva preferinţelor autorilor totuşi, în unele studii referitoare la evoluţii socio-economice ale satului românesc. În plus, asociaţiile tind să contrazică tezele care vedeau în sfârşitul comunismului moartea colectivismului şi, în orice caz, decesul oricărei forme de organizare cooperatiste. (Autorul)


Domenii de interes:

  • sociologie
  • forme asociative de organizare agricolă
  • colectivism

ACEASTĂ CARTE A FOST CITATĂ ÎN URMĂTOARELE LUCRĂRIDESPRE AUTOR


ADRIAN HATOS este Prof. Univ. Dr. la Facultatea de Științe Socio-Umane, Departamentul de Sociologie-Asistență Socială din cadrul Universității din Oradea. Este Doctor în Sociologie din 2004 și Director al Școlii Doctorale de Sociologie Oradea din 2014. Domeniile sale de interes includ relația dintre școală și societate, digitalizarea în educație și societate. De-a lungul a 25 de ani de activitate, a condus numeroase proiecte vizând educația, învățământul și cariera profesională și a publicat articole științifice în prestigioase reviste de profil..

Vezi detalii

Author: Editura Științifică LUMEN