Cercetări, studii și abordări în științele umaniste. Filosofie – Științe sociale – Delia POPA, Gim GRECU, Diana DAMEAN, Mihai Bogdan IOVU, Silvia FAT

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen popa

CERCETĂRI, STUDII ȘI ABORDĂRI ÎN ȘTIINȚELE UMANISTE. FILOSOFIE – ȘTIINȚE SOCIALE

Delia POPA, Gim GRECU, Diana DAMEAN, Mihai Bogdan IOVU, Silvia FAT

LUMEN – Copyright © 2006 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ

FORMAT: Tipărit         PAGINI: 209          LIMBA: Română

ISBN: 978-973-7766-87-8

Publica cartea ta la Editura Stiintifica Lumen Fragment din volum 1

CUMPĂRĂ PRIN: Edituralumen.robiblios.ro

GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE


Descriere:

Chiar dacă orientările şi opiniile fiecăruia dintre noi diferă, părem cu toţii gata de a ne acorda cu uşurinţă, când ajungem să vorbim despre « realitate ». « Intr-adevăr », spunem noi, « realmente », « de fapt », înţelegând prin aceasta un temei ultim al lumii care sintetizează, într-un fel de ordin suprem al cotidianului, distincţiile pe care le folosim adesea pentru a da contur experienţelor noastre singulare. Dar dacă vrem să ne întrebăm « ce este realitatea ? », « care este această realitate pe care o invocăm mai ales în momentele noastre de gravitate existentială, de luciditate faţă de noi înşine şi faţă de ceea ce putem împartăşi cu ceilalti în domeniul adevărului ? » răspunsul devine dificil. Ce ne ascunde deci această. (Delia Popa)


Domenii de interes:

  • filosofie
  • sociologie
  • științe umaniste
  • științe sociale

DESPRE AUTORI


Diana DAMEAN este Doctor al Școlii Doctorale „Comunicare și Cultură” din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, titlu obținut pentru teza intitulată „Relațiile de putere dintre genuri și manipularea mass-media”. Principalele sale domenii de interes includ studiile de gen și inegalitățile de gen.

Vezi detalii…

Author: Editura Științifică LUMEN