Veaceslav MANOLACHI

PROF. UNIV. DR. VEACESLAV MANOLACHI  este absolvent de studii de licență la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, specializare în Educație Fizică și Sport, precum și studii doctorale și postdoctorale la Academia de Educație Fizică și Sport “PF Lesgaft” din Sankt Petersburg, Federația Rusă. Este autor a 11 monografii, 5 manuale, 20 de lucrări științifico-metodice, a peste 170 de articole stiintifice.

Este redactor-șef al revistei teoretico-științifice „Știința culturii fizice”, precum si membru al Comitetului științific al unor reviste științifice de prestigiu și manifestări științifice internaționale.

In prezent este Rector al Universității de Stat pentru Educație Fizică și Sport; Profesor universitar la Facultatea Transfrontalieră Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați; Președinte al Federației de judo din Republica Moldova (2000-2016), președinte al Federației Sportului Studențesc și Veteranilor Sportivi (2017-prezent); Vicepreședinte al Curții de arbitraj instituționalizate; Antrenor Meritat al Republicii Moldova. A obtinut o serie de titluri si distinctii, intre care: Cavalerul Ordinului „Gloria Muncii”; Cavaler al „Ordinului Republicii”; Titularul Medaliei de Aur a Federației Mondiale și Europene de Judo; Ordinul Olimpic al Comitetului Național Olimpic din Ucraina și Armenia; Nume în World Science Socrates Oxford, Regatul Unit; Ordinul „Dimitrie Cantemir” al Academiei de Științe a Moldovei; Laureat al Premiului Academia de Științe și Arte Petru I, Sankt Petersburg, Federația Rusă etc.

Prof. Dr. Veaceslav Manolachi este Doctor Honoris Causa a 14 universități din întreaga lume, inclusiv al Oxford Academic Union, Marea Britanie.

A publicat la Editura Lumen:

  • Veaceslav Manolachi, Cristian Mihail Rus, Svetlana Rusnac (editori), New Approaches in Social and Humanistic Sciences. NASHS 2017 . Editura Lumen. (Domenii de interes: Administrarea afacerilor, Administraţie publică, Antropologie, Asistenţă socială, Filosofie, Istoria socială, politică şi militară, Istorie universală, modernă şi contemporană, Psihologie, Sociologie, Științe economice, Științe militare, Ştiinţe politice, Științele administrației, Ştiinţele comunicării, Ştiinţele educaţiei, Studii de securitate; Științe juridice)