
ANALIZĂ INSTITUȚIONALĂ PRIN CERCETARE ACȚIUNE. COMUNITATEA ITALIANĂ DIN ROMÂNIA
LUMEN – Copyright © 2004 – Colecția DEZVOLTARE SOCIALĂ
FORMAT: Tipărit
PAGINI: 168
LIMBA: Română
ISBN: 973-7766-12-1
CUMPĂRĂ ÎN ROMÂNIA PRIN: edituralumen.ro, librarie.net, biblios.ro
CUMPĂRĂ ÎN STRĂINĂTATE PRIN: mesageria.md
GO TO THE ENGLISH VERSION OF THIS PAGE
Descriere:
Problema protecţiei minorităţilor, fie ele de natură etnică, religioasă, culturală în genere poate fi analizată pornind de la două ideologii diferite şi anume identificarea relaţiei dintre „cultura majoritară” pe de o parte şi „culturile minorităţilor” ca o relaţie de posibil antagonism care în condiţii necontrolate poate duce la excludere socială reciprocă, iar pe de o altă parte necesitatea conservării unor identităţi culturale particulare în contextul unui pluralism cultural ca factor benefic de stabilitate la nivel macrosocial. (Autorul)
Domenii de interes:
- sociologie
- cercetare acțiune
- minorități etnice
ACEASTĂ CARTE A FOST CITATĂ ÎN URMĂTOARELE LUCRĂRI
- Gârlan, M. A. (2011). Metodologia cercetării etnopsihologice. Editura Lumen.
- Ponea, S. (2010). Appreciative Management – A Management based on Excellence. Revista Românească pentru Educaţie Multidimensională, 2(3), 37-50
DESPRE AUTOR
PROF UNIV. DR. HABIL. ANTONIO SANDU este cercetător coordonator al Centrului de Cercetări Socio-Umane LUMEN, cadru didactic în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonator de doctorate în cadrul Școlii Doctorale de Sociologie a Universității din Oradea, directorul Editurii LUMEN şi preşedintele Asociaţiei LUMEN, autor, coautor sau coordonator a peste 40 de volume şi autor sau coautor a peste 150 de articole ştiinţifice în domeniul sociologiei, filosofiei, justiției restaurative, eticii aplicate, asistenței sociale etc. Contribuția originală a activității științifice a autorului pornește de la construcția socială a realității și construcționismului social, așa cum se prezintă acestea din perspectivă semiologică. Prof. Antonio Sandu analizează construcția socială a realității dezvoltând propria versiune a construcționismului social, care operează la intersecția dintre paradigma constructivistă și teoria acțiunii comunicative.