edituralumen.ro

Editura LUMEN - in elita editurilor stiintifice romanesti! Acreditata CNCS 2012-2015
Subscribe

Instructiuni pentru autori

Pentru a se realiza o cat mai corecta si eficienta evaluare a calitatii stiintifice si a valorii de piata a materialelor propuse spre publicare, autorii sunt rugati ca in propunerea de publicare sa completeze formularul de mai jos si sa-l trimita in redactie la adresa edituralumen@gmail.com, alaturi de manuscrisul/ esantionul de manuscris propus spre evaluare.

Formular_propunere_manuscris_LUMEN_2016

Criterii obligatorii:

 1. Trimiterea unor fragmente semnificative din volum. Acestea sunt necesare a fi trimise impreuna cu volumul integral.
  Nu va fi jurizata o lucrare doar pe baza fragmentelor semnificative, intrucat editura trebuie sa verifice inexistenta plagiatului, posibilitatea efectiva de publicare a lucrarii in termen etc.
  Procesul de evaluare editoriala tip peer-review cuprinde doua etape: una de evaluare a fragmentelor semnificative, care are caracter eliminatoriu si a doua, de analiza editoriala a volumului, in care se evalueaza intreg continutul volumului.
 2. Abstractul volumului in limba romana si in limba engleza.
 3. Un set de 10 cuvinte cheie (keywords).
 4. Informatii tehnice despre carte: numarul de pagini, ilustratii, scheme, tabele etc. (in cazul in care se doreste publicarea color a acestora va rugam sa specificati).
 5. Incadrarea clara a volumului in unul din domeniile de publicare ale Editurii Lumen:
  - STIINTE SOCIALE: SOCIOLOGIE, ASISTENTA SOCIALA, PSIHOLOGIE, STIINTELE EDUCATIEI, STIINTELE COMUNICARII
  - DREPT SI STIINTE JURIDICE
  - ECONOMIE, STIINTE POLITICE, STUDII EUROPENE
  - FILOLOGIE: LIMBA SI LITERATURA ROMANA, LIMBI SI LITERATURI STRAINE
  - FILOSOFIE, TEOLOGIE SI STUDII RELIGIOASE
  - ISTORIE SI STUDII CULTURALE
  - BELETRISTICA
  - EDUCATIONAL
 6. O declaratie de conformitate fata de regulile de redactare ale Editurii Lumen si declaratia de acceptare a evaluarii volumului de catre referentii Editurii Lumen.
  Pentru Programele Lumen Cartea de Cultura si Lumen Carte Stiintifica, se vor adauga urmatoarele declaratii: declaratie cu privire la nesubventionarea lucrarii din alte surse, declaratie de asumare a raspunderii pentru originalitatea lucrarii.
 7. Trimiterea unei scrisori de intentie. In scrisoare de intentie se vor prezenta argumentele considerate de autor semnificative pentru acceptarea la publicare a lucrarii si motivul alegerii Editurii Lumen.
 8. Trimiterea CV-ului insotit de o scurta descriere, de 10 - 15 randuri si o fotografie. Descrierea trebuie sa contina informatii din biografia autorului lucrarii (ex. publicatii anterioare, cursuri predate, stagii, cercetari efectuate etc.). Trimiterea unei descrieri a autorului, nu este criteriu eliminatoriu dar poate imbunatati punctajul lucrarii.

* Atentie la redactarea propunerii editoriale! Aceasta nu trebuie sa aiba greseli de ortografie, exprimare, nu trebuie sa fie ambigua, sau sa aiba neclaritati. Trebuie sa fie coerenta si concisa, sa permita referentilor sa inteleaga exact despre ce este vorba, ce elemente de noutate si valoare stiintifica sau culturala propune volumul.

Constituie un avantaj trimiterea unei scrisori de intentie cuprinzand urmatoarele informatii:

 1. Identificarea clara a beneficiilor si avantajelor pe care cititorii si mai ales studentii, masteranzii si doctoranzii le au in urma lecturii volumului propus.
  Informatii, daca exista, cu privire la tipul de public care ar putea fi interesat de volum ex: studenti, cadre didactice, cercetatori si acolo unde este posibil se va indica un numar aproximativ de cititori vizati.
 2. Se va prezenta in cateva paragrafe subiectul si tematica volumului, abordarea epistemologica, metodologica, culturala, scopurile avute in vedere cand a fost elaborat volumul, (ex. Intentia de a fi un curs universitar, o monografie, o teza de doctorat etc.) date despre cercetarea care a stat la baza elaborarii volumului daca este cazul.
 3. Caracterul inedit al publicatiei si modul in care difera de alte publicatii existente pe piata.
 4. Principalele lucrari din bibliografie, care au contribuit semnificativ la elaborarea volumului d-voastra ca paradigma, ca metodologie, ca viziune, idei pe care le-ati argumentat sau combatut.
 5. Care sunt principalele lipsuri (gaps) in cunoasterea din domeniul in care se publica volumul care v-a determinat sa-l elaborati (research gaps); Daca ati putut identifica astfel de lacune.
 6. Cum credeti ca va evolua domeniul in care publicati si cam in cat timp prevedeti ca informatiile prezentate in volum vor fi perimate si nu vor mai fi de actualitate.
 7. Cate carti cu continut similar ati identificat pe piata romaneasca sau internationala pe care le-ati identificat in elaborarea volumului?

Reguli de redactare a unei lucrari stiintifice

Editura Lumen

Web: www.edituralumen.ro

E-mail: edituralumen@gmail.com