edituralumen.ro

Editura LUMEN - in elita editurilor stiintifice romanesti! Acreditata CNCS 2012-2015
Subscribe

Publicare Volum Colectiv/Capitole in Volum colectiv

Publicare
Volum Colectiv/
Capitole in
Volum colectiv

Editura Lumen dezvolta incepand cu anul editorial 2013, o noua strategie de publicare cu caracter national si international, care sa vina in intampinarea autorilor in domeniile sociale si umaniste, care doresc sa disemineze informatiile obtinute in urma unor cercetari de valoare stiintifica deosebita, prin publicarea in cadrul unui volum colectiv.

Publicarea intr-un volum colectiv confera autorului posibilitatea de a participa, prin contributia proprie, la dezvoltarea domeniului de expertiza, cresterea vizibilitatii profesionale in domeniul academic si recunoasterea academica.

Volume cu teme propuse de Editura Lumen

In cadrul acestui proiect de publicare de  volume colective cu caracter stiintific si academic, Editura Lumen propune autorilor interesati tematici largi precum:

 • Dezvoltare sociala
 • Dimensiuni culturale
 • Educatie multidimensionala
 • Juridica

Dezvoltare sociala - Volumele in aria dezvoltarii sociale vizeaza domenii precum asistenta sociala, sociologie, psihologie sociala, psihologia dezvoltarii, interventie sociala, etica aplicata, stiintele comunicarii, stiinte politice, studii europene si studii de gen. Autorii sunt incurajati sa propuna articole stiintifice de natura teoretica si/sau empirica, volumul urmand sa indeplineasca un caracter monografic.

Dimensiuni culturale - Volumele in domeniul cultural vor fi caracterizate de  abordari stiintifice teoretice  si/sau empirice din sfera studiilor culturale, istoriei universale, moderne si contemporane, istoriografiei, istoriei artelor, istoriei ideilor, sociale, politice si militare, memoriei colective.  Incurajam propunerea de articole care din domeniul antropologiei, studii culturale britanice, americane, iudaice, islamice, muzeologie, muzeografie si stiinte ale colectiilor, bibliologie, etnologie, filosofie, mituri, ritualuri, reprezentari simbolice si studii religioase, filosofia religiei, patrimoniu cultural, arte vizuale si ale spectacolului.

Educatie multidimensionala - Invitam autorii interesati de sfera educaíei multidimensionale sa propuna spre evaluare in vederea publicarii in cadrul acestui volum, lucrari stiintifice  in domenii precum stiintele educatiei, psihologie, pedagogie, psihopedagogie speciala, metodici, educatie continua, educatie fizica si sport, educatie alternativa. Lucrarile propuse pot fi rezultate ale cercetarilor stiintifice teoretice  si/sau empirice.

Juridica - Volumele in domeniul juridic vizeaza publicarea unor lucrari de extraordinara calitate stiintifica in sfera dreptului public si privat.

Criterii de participare: Propunerea de capitol/lucrari in volum

Propunerea lucrarilor se realizeaza de catre autorii interesati, Boardul editorial stabilind dintre acesteia maxim 3 coordonatori care sa indeplineasca functiile de coordonare a ctivitatilor de colectare, evaluare, acceptare/respingere/revizuire a lucrarilor.

Propunatorii unor lucrari ar trebui sa furnizeze urmatoarele date:

 • Volumul in care incadreaza lucrarea
 • Titlul lucrarii
 • Scopul lucrarii, precum si motiviatia dezvoltarii unui astfel de lucrare.
 • Prezentarea lucrarii printr-un abstract de 600 cuvinte.
 • Articolul in extenso pentru a fi evaluat de referentii Lumen (daca este final in momentul propunerii)
 • Declaratie pe propria raspundere cu privire la drepturile de autor asupra materialului propus
 • Declaratie in care sa fie specificat faptul ca lucrarea nu a fost publicat anterior si nu este sub contract cu o alta Editura din tara sau strainatate;


Conditii de Publicare

Volumul colectiv va trebui sa contina minim 200 pagini, in format A5, si maxim 3 cordonatori.

Limba de publicare va fi limba engleza.

NOTA! Titlurile volumelor vor fi stabilite in urma selectiei numarului optim de articole care sa fie incadrate in fiecare dintre volume, Editura urmand sa ofere toate detaliile necesare unei bune colaborari in vederea publicarii, fiecarui propunator in parte.

Informatii Generale

Lipsa unuia dintre documentele mentionate duce la neinceperea analizei editoriale de catre referenti pana la existenta completa a tuturor materialelor solicitate.

Toate materialele solicitate vor fi trimise intr-un singur e-mail la adresa prlumen@gmail.com. In cazul in care Editura va solicita completarea documentelor, autorii sunt rugati sa retrimita toate documentele (inclusiv cele solicitate) pentru o buna functionare a selectiei.

Evaluarea si acceptarea/ respingerea materialelor

Toate lucrarile propuse in cadrul acestui program sunt acceptate in urma unui proces de peer review. Evaluarea se va realiza in ordinea primirii lucrarilor, pana la epuizarea spatiului editorial pentru volumul respectiv.

Beneficii pentru autori

 • Recunoasterea academica;
 • Volumul va fi distribuit prin Amazon, principalele librarii online si librariile fizice partenere care accepta difuzarea cartii.

Editura Lumen este acreditata CNCS in categoria „B” pentru perioada 2012-2016. Domeniul CNATDCU: Istorie si studii culturale (conform grilei de corespondenta domenii CNCS, domenii CNATDCU). Subdomeniul CNCS: Istoria artelor si arhitectura. Studii culturale. Memorie culturala si patrimoniu. Patrimoniu cultural.

 • Promovarea institutionala;
 • Cresterea notorietatii publice;
 • Formarea si cresterea brandului personal;
 • Cresterea stimei de sine.