edituralumen.ro

Editura LUMEN - in elita editurilor stiintifice romanesti! Acreditata CNCS 2012-2015
Subscribe

Acreditare Editura Lumen

 

CNCS a finalizat prima evaluare a editurilor stiintifice romanesti in domeniul umanist. Editura Lumen confirma cu aceasta ocazie clasarea sa intre primele edituri romanesti in domeniul umanist prin obtinerea categoriei B in domeniul intitulat „Istoria artelor si arhitecturii, studiilor culturale, memorie culturala si patrimoniu”.

Editura Lumen a obtinut de asemenea acreditarea cu categoria C in domeniul filosofiei si istoria filosofiei, epistemologie, logica si filosofia stiintei, etica si bioetica; in domeniul istoriografiei, teorii si metode ale istoriei, istoria ideilor, istoria intelectuala, memorie colectiva, identitati, locuri ale memoriei; Limba si literatura romana, Limba si literaturi straine, Mituri si ritualuri,reprezentari simbolice, Teologie si studii religioase, etnografii.

In urma evaluarii CNCS doar un numar de 30 de edituri au fost acceptate in categoria A sau B pentru cel putin un domeniu al stiintelor umaniste. Amintim ca in functie de aceasta clasificare extrem de riguroasa si selectiva pana la sfarsitul anului 2011 au fost recunoscute ca edituri stiintifice 209 de edituri din cele 1400 de edituri care functioneaza in Romania.

Conform Ordinul de Ministru nr. 4692 din 29 iulie  din 2011 al MECTS, editurile recunoscute anterior de catre CNCSIS care nu au fost clasificate A, B sau C de catre CNCS nu mai sunt recunoscute incepand cu 1 ianuarie 2012.

Editura Lumen felicita redactorii, colaboratorii, referentii stiintifici, referentii de etica editoriala, redactorii de promovare, colaboratorii de la universitatile, bibliotecile universitare, librariile, centrele de cercetare, institutiile de cultura partenere si in primul rand autorilor care alaturi de noi au facut posibile performantele editoriale ale Editurii Lumen construind impreuna cu Editura Lumen prestigiul Editurii Lumen.

 

Clasificare edituri

Categoria B

Domeniul CNATDCU Istorie si studii culturale, subdomeniul CNCS Istoria artelor si arhitecturii, studiilor culturale, memorie culturala si patrimoniu.

Extras din Ordinul de Ministru nr. 4692 din 29 iulie, al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului privind aprobarea standardelor minimale necesare si obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice din Invatamantul Superior, a gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare si a atestatului de abilitare… in domeniul umanist.

Cartile/Traducerile/Editiile/Antologiile/Crestomatiile/Volumele colective luate in considerare sunt exclusiv cele publicate la edituri cu prestigiu international ori la edituri clasificate de CNCS in categoriile A sau B [...].